Publicitat




Blog Search

Noves Receptes

Social Login


Llenguado amb salsa meuniere

Llenguado amb salsa meuniere

Segons la wikipèdia, el terme de la cuina francesa Meunière se sol referir per igual a una tècnica culinàriacom a una salsa. 
La tècnica culinària fa referència al fet de fregir en mantega un peix (ja sigui sencertallat en trossoso enrodanxes) que ha estat prèviament enfarinat. Per tant, a aquesta preparació se li sol denominar "lameunière". La salsa meunière consisteix en una preparació simple a base de mantega marrójulivert picati llimona
Avui us mostraré com fer aquesta senzilla tècnica/salsa: pocs ingredients i gran resultat.
A internet trobareu moltes preparacions de meuniere.
La salsa la podeu fer més clara o més fosca de color segons el mètode emprat. En aquest cas, jo l'he fet més fosca aprofitant l'oli de fregir el peix enfarinat. D'aquesta manera també s'aprofiten més matisos del peix.
Si la voleu més clara, no aprofiteu l'oli sobrant i desfeu la mantega en una paella neta. 
El julivert, es pot afegir al final de la cocció o una mica abans, segons us agradi.
Som-hi! 

INGREDIENTS
1 llenguado per persona
1 llimona
mantega 
julivert fresc trinxat
farina 
oli d'oliva
pebre negre 
sal 

VARIANTS:
- Podeu afegir el julivert per sobre del peix just abans de servir
- Podeu fer la salsa més clara si no aprofiteu l'oli de fregir el peix
- Aquesta salsa es pot utilitzar per a napar qualsevol peix o, fins i tot, carn

ELABORACIÓ

Preparem tots els ingredients.

Recordeu demanar al peixater o peixatera que us el prepari per la planxa, és a dir, sense pell.
Abans de començar ho prepararem tot. Tallarem uns trossos de mantega, a ull.
Extraurem el suc d'una llimona sencera.
Trinxarem el julivert.
Mentre posem la planxa o paella a escalfar, salem el peix.

També l'empebrem.

L'arrebossarem amb farina.

Bé, per totes dues bandes.

Ara, tirarem un raig d'oli d'oliva a la planxa o paella i...
fregirem el peix.

La planxa/paella ha d'estar molt calenta.

L'heu de tenir entre 2 i 3 minuts a foc fort, fins que es torri una mica.
Quan tingui bon color per les dues bandes ja estarà.
L'emplatem.
Com us comentava, jo aprofito aquest oli, però si voleu la salsa més blanca descarteu-lo.
Desfem la mantega.
Seguidament, abocarem a la paella el julivert trinxat.
Es fa de seguida, dues voltes i...
aboquem el suc de llimona.
Compte amb la reacció. De seguida que deixi de fer reacció ja podeu apagar el foc.

Ja només ens queda napar el peix amb una mica de salsa.

I a dinar.
El peix té un agradable sabor a mantega i llimona.

Bon profit!

Etiquetes: llenguado salsa meuniere

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code