Botifarres Cuites

Xarcuteria Muntal elabora artesanalment les tres botifarres cuites catalanes per excelència, la d'ou, la negra i la del perol.

Elaborades segons el mètode tradicional, cuites lentament a la caldera i de una qualitat innigualable.

Seguint la tradició des de 1960.

Botifarra d'Ou

Botifarra d'Ou

Aspecte:
Calibre mitjà/gròs i amb forma de ferredura.
De color blanquinós, adquirit per la tonalitat del rovell de l'ou de pagès.

Gust i aroma:
El porc Duroc que es fa servir per elaborar-la li otorga una textura que fa que cada tall es fongui a la boca.
L'ou de pagès 100% de les masies que ens envolten li dona un gust inigualable.

Suggeriments i maridatges:
Es recomana treure-la de la nevera una estona abans, aixi mostra tot el seu ventall d'aromes i gustos.
Marida perfectament amb vins negres i fins i tot un cava brut.

Botifarra Negra

Botifarra Negra

Aspecte:
Calibre mitjà/gròs.
De color negra a conseqüencia de la sang cuita.

Gust i aroma:
La quantitat justa de sal i pebre, li proporciona un sabor intens i suau a la vegada.
Tè una textura lleugera que fa que es fongui a la boca amb facilitat.

Suggeriments i maridatges:
Botifarra que es pot posar com a ingredient en un munt de plats.
Feta a la brasa i untada amb una llesca de pa, tot acompanyant-ho amb un bon vi negra, fa un àpat perfecte.

Botifarra del Perol

Botifarra del Perol

Aspecte:
Calibre mitjà/gròs.
De tonalitats grises i amb la carn picada més gruixuda.

Gust i aroma:
El gust a carn de la caldera predomina, juntament amb l'amanimenta justa de pebre i sal.
El fet de no portar cap aditiu permet degustar tots els ingredients del producte: magre de porc, sal i pebre.

Suggeriments i maridatges:
Cuita  i 'esparrecada', ideal per acompanyar trinxada en una truita
Millor acompanyada de vins joves.